Reiki initiaties

Reiki-1:

Voor mensen die zelf Reiki willen gaan praktiseren, bestaat de mogelijkheid om via Rob de benodigde Reiki initiaties te ontvangen.
Voorafgaand vindt een intakegesprek plaats. Op die manier is er de gelegenheid elkaar persoonlijk te leren kennen en is er ruimte voor vragen. Een stoelbehandeling zal hier deel van uitmaken. Na afloop besluit de cursist of hij/zij zich inschrijft.
Reiki-1 bestaat uit een dagdeel (circa 4 uur), inclusief een vervolgafspraak van circa 1½ uur, na 3 weken.
Tijdens het dagdeel worden de benodigde initiaties gegeven. Een initiatie is een ritueel, waarbij tekens, figuren en mantra’s een rol spelen. Het doel ervan is dat je contact krijgt met de Reiki energie waarna je in staat bent om jezelf te behandelen en eventueel naaste familie of vrienden. Na deze initiatie dien je aansluitend 21 dagen te oefenen met de geleerde handhoudingen. Ook ademoefeningen en oefeningen voor de juiste lichaamshouding worden besproken.
Het werken met Reiki verbetert de kwaliteit van het leven. Rob onderkent door zijn yoga achtergrond het belang van juiste houding en het werken met de adem. Hoewel yoga en Reiki totaal verschillend van aard zijn, bevatten zij kwaliteiten die elkaar goed ondersteunen. In deze cursus wordt een aantal disciplines vanuit de yoga; zoals adem, concentratie, ontspanning en de juiste (zit)houding gecombineerd met de energie die Reiki heet. Juist dit zorgt voor meer stabiliteit, een rustiger denken en betere energiedoorstroming. Dit alles wordt gebracht en uitgelegd op een westerse, nuchtere manier
Na drie weken is er een vervolgafspraak. Er wordt teruggekeken en ook uitgelegd hoe je naasten een stoelbehandeling kunt geven.
Als onderdeel van de cursus ontvang je:
– een cursusmap met informatie en een Reiki CD;
– twee syllabi: 1. Handhoudingen, 2. Stoelbehandeling;
– het certificaat Reiki-1, uitgegeven door de vereniging van Reikimasters ‘Cirkel’.

Reiki-2:
Na minimaal een half jaar is het mogelijk een afspraak te maken voor de Reiki-2 inwijding; deze zal ook een dagdeel in beslag nemen. Reiki-2 geeft verdieping door middel van het toepassen van symbolen/mantra’s. Hierdoor is het ook mogelijk om op afstand te werken. Na het behalen van het Reiki-2 certificaat kan je een eigen praktijk opstarten.

Reiki-3:
Wil je verder gaan met de masterinwijdingen, dan zal eerst een persoonlijk gesprek plaatsvinden. Je kan een keuze maken uit Reiki-3a (dagdeel) of Reiki-3b (twee dagdelen).
Bij Reiki-3a gaat het om een eigen verdieping in de Reiki energie d.m.v. het mastersymbool, terwijl bij Reiki-3b ook wordt geleerd anderen te initiëren.

Het tarief
Aanmelden Reiki initiaties