Leerkrachten Rob en Ria Bom – Yoga-Surya

yogadocenten Rob en Ria Bom

Oosterse wijsheid gebracht met westerse nuchterheid.

De eigenaren van Yoga-Surya (Rob en Ria) onderscheiden zich in een manier van lesgeven die de oosterse traditie respecteert, maar voor westerlingen toegankelijk is. Niet voor niets is hun motto: ‘oosterse wijsheid gebracht met westerse nuchterheid’ (en een vleugje Rotterdamse humor). De eigenaren van Yoga-Surya verzorgen ruim 20 jaar yogalessen en workshops voor particulieren en bedrijven. Persoonlijke aandacht en interactie met de cursisten is voor hen belangrijk. Daarom werken zij met groepen tot maximaal 12 personen.

Al vanaf 1995 zijn zij beiden gediplomeerd all-round yogadocent. De vierjarige beroepsopleiding volgden zij  bij de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Deze opleiding is erkend door de Vereniging van Yogaleerkrachten.

In totaal werkt Yoga-Surya met 3 docenten: Ria, Rob en Erica.

Definitie Saswitha Yoga

Saswitha gediplomeerd.Saswitha Yoga is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren. Een les Saswitha Yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-āsana’s voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding. De adem is de dragende kracht in elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.