Leerkrachten Rob en Ria Bom – Yoga-Surya

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oosterse wijsheid gebracht met westerse nuchterheid.
De leerkrachten Rob en Ria onderscheiden zich in een duidelijke manier van lesgeven, die de oosterse traditie respecteert, maar voor westerlingen toegankelijk is. Niet voor niets is hun motto: ‘oosterse wijsheid gebracht met westerse nuchterheid’.

De gediplomeerde docenten van Yoga-Surya verzorgen ruim 20 jaar yogalessen en workshops voor particulieren en bedrijven. Al vanaf 1995 zijn zij beiden gediplomeerd als all-round docent. De vier-jarige beroepsopleiding volgden zij  bij de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Deze opleiding is erkend door de Vereniging van Yogaleerkrachten.

Ria heeft zich daarbij nog gespecialiseerd in:
– zwangerschapsyoga
– babymassage
– adembegeleiding
– yoga voor (ex)kankerpatiënten
– Ayurvedische massage
– stoelmassage
– chakrapsychologie

Rob heeft zijn kennis uitgebreid door middel van cursussen in:
– bedrijfsyoga
– kinderyoga
– yoga voor senioren
– meditatie
– trainer Mindfulness
– Ayurvedische massage
– stoelmassage
– chakrapsychologie
– en is tevens gediplomeerd Reikimaster.

Voor alle genoemde specialisaties zijn de vereiste certificaten behaald.

Saswitha gediplomeerd.Defenitie Saswitha Yoga: Saswitha Yoga is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren. Een les Saswitha Yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-āsana’s voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding. De adem is de dragende kracht in elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.