Reiki behandeling

Reiki Capelle aan den IJssel

Letterlijk betekent Reiki: universele levenskracht of levensenergie. Het is een subtiele energie die iedereen in principe tot zijn beschikking heeft. Het genezingsproces wordt in gang gezet door handoplegging.

Reiki zet de zelfgenezende werking van het lichaam aan en versterkt het immuunsysteem. De energie, die Reiki heet, stroomt naar die delen van het lichaam die het op dat moment het hardst nodig hebben en streeft er gelijktijdig naar om het lichaam als geheel in al zijn aspecten (en ook als persoon als geheel) weer in een uitgebalanceerd evenwicht te brengen. Iemand heeft Reiki nodig als zijn persoonlijke energiehuishouding niet in balans is. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door stress, vermoeidheid, depressiviteit etc.

Er is keuze uit:

Reiki behandeling volgens de ‘westerse methode’. De behandeling vindt plaats zittend op een stoel en duurt circa 3 kwartier. Gemakkelijk zittende kleding wordt aanbevolen.

Jikiden Reiki behandeling (oorspronkelijke Japanse methode). De behandeling vindt plaats op een Reiki behandelingstafel en duurt circa 1 uur. Gemakkelijk zittende kleding wordt aanbevolen. 

Veelal vinden fysieke ongemakken hun oorsprong in mentale problemen, slechte gewoontes etc. Desgewenst kan de behandeling worden verdiept (naar de oorsprong) door de zogenaamde Sei He Ki methode toe te passen. De tijdsduur van deze behandeling ligt tussen de 30 minuten en anderhalf uur.

Rob heeft de Jikiden opleiding en de Okuden (Reiki 2) gevolgd bij het Jikiden Reiki instituut Noord Nederland. Meer over de verschillen tussen: Jikiden Reiki en ‘westerse Reiki’ staan op de website van Jaap Pol, Reiki Centrum Noord Nederland

Reiki initiaties. Voor mensen die zelf Reiki willen gaan beoefenen bestaat eveneens de mogelijkheid om via Rob de Reiki initiaties te ontvangen volgens de ‘westerse methode’. Kijk voor de mogelijkheden op de pagina Reiki initiaties.

Rob Bom is aangesloten bij de vereniging van (westerse) Reiki Masters ‘Cirkel’  en tevens aangesloten bij de vereniging Jikiden Reiki Nederland.

Het tarief

Meer informatie of een afspraak maken: