Yogadocent (en eigenaar) Yoga-Surya: Rob Bom

yogadocent Rob BomGeschiedenis:

Eenmaal begonnen met het geven van yogales, bracht dit mij veel meer dan ik vooraf had verondersteld. Eigenlijk was het nooit mijn bedoeling om les te gaan geven. Ik was de yogaopleiding gestart uit interesse omdat Ria telkens enthousiast thuiskwam met interessante verhalen over wat zij had geleerd bij de Saswitha Stichting. Langzamerhand van een 40-urige werkweek naar 32 uur en gelijktijdig de yogalessen uitbreiden; de kloof tussen het bedrijfsleven en de beleving van yoga werd hierdoor groter. Alhoewel het destijds (nu circa 10 jaar geleden) eveneens niet zonder risico was om te stoppen met mijn vaste baan, was juist deze stap het omkeerpunt.

Wat brengt yoga mij?

Het verbaast mij nog steeds wanneer ik in tijd terugkijk naar alle positieve ontwikkelingen die ik op het gebied van yoga heb ondervonden. De wisselwerking tussen lichaam en geest en ook de evenwaardigheid tussen beide is elke keer wonderbaarlijk te noemen. In die zin is de chakraleer verklarend. Maar ook het steeds weer zoeken en soms ook vinden van balans, is naar mijn ervaring ‘de zin van leven’ te noemen. Het volgen van dit interne proces leidt tot een onderliggend gevoel van tevredenheid en laat mij zien hoe dingen werkelijk zijn (in plaats van hoe je denkt dat het is). Daarnaast vind ik het ook gewoon fijn om yoga te doen 😊.

‘Yoga leidt tot meditatie’ heb ik wel eens gehoord op de opleiding. Destijds kon ik mij daar weinig bij voorstellen, maar nu weet ik dat het waar is.  Momenteel verzorg ik 12 lesuren per week en elke keer doet het mij plezier om de cursisten weer te ontmoeten. Dat hoop ik nog vele jaren mee te maken!

Wat wil ik mijn cursisten meegeven?

Ik gun een ieder de geleidelijke transformatie die ik zelf meemaak. Het is een natuurlijk proces. De ervaring die optreedt wanneer de adem verbinding maakt tussen de oefening en de geest zou een rustmoment genoemd kunnen worden in het altijd drukke denken. Na de yogales benader ik vaak in andere bewoordingen het belang om deze ervaring ook in het dagelijkse leven toe te passen. Natuurlijk hoop ik dat dit, al is het maar op kleine schaal, ook wordt toegepast.

Specialisaties:

– Hatha Yoga
– bedrijfsyoga
– yoga voor senioren
– chakrapsychologie
– meditatie en Mindfulness
– Ayurvedische massage
– stoelmassage
– en is tevens gediplomeerd Reikimaster.