Yogadocente bij Yoga-Surya: Erica Kwak

yogadocente Erica KwakGeschiedenis:

Na ruim 20 jaar werkzaam te zijn in de hulpverlening is het tijd om mensen ook op een andere wijze iets aan te reiken. Fijn dat dit bij Yoga-Surya kan! Ik ben de opleiding tot yogadocent gestart bij de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Niet eens met het doel om les te gaan geven, maar vanuit een nieuwsgierigheid en een dieper weten dat yoga een manier is om mijzelf beter te leren kennen. Saswitha-yoga is een vorm van hatha-yoga die bij mij past. Nuchter, diepgang, degelijk, vanuit een basis dat lichaam en bewustzijn een eenheid zijn waarbij de adem de verbinding vormt. Daarbij ook genieten van de weg om te groeien in het yoga-docent zijn, mens-zijn.

Wat brengt yoga mij?

Yoga maakt mijn denken stiller. Wat een verrijking is dat! “Zorg dat yoga is als spelen” werd tegen mij gezegd tijdens het eerste jaar. Wees nieuwsgierig, open en laat het naar je toe komen.
“In de ochtend is het lichaam lui en in de avond is het lichaam moe”. Lekker nuchter, we hebben altijd wel een excuus om iets niet te hoeven. Het zijn zo van die uitspraken die bij mij blijven hangen, waar ik om moet glimlachen vanuit een dieper weten.

Dit alles zegt wat over mij als mens, hoe ik in het leven sta. Wat ik graag verder ontdek en wat ik aan wil reiken aan anderen door middel van yoga. Verder ben ik moeder van 2 prachtige puberdochters, die over de nodige humor en ruggengraat beschikken.

Na 3 opleidingsjaren en 3 modules (Ayurvedische Massage, Adem en ademtherapie, Anatomie/Fysiologie) bij Saswitha ga ik in januari de 4e module doen (Adem en Pranayama).