Groepscursus zwangerschapsyoga Capelle

Via het inschrijfformulier kan je aangeven welke maand je wilt starten.

Focus op je adem, ontspan je lichaam en heb vertrouwen in je eigen kunnen:

Yoga gaat uit van de verbondenheid tussen lichaam en geest (bewustzijn). De bedoeling van zwangerschapsyoga is dat je vertrouwen krijgt in je eigen kunnen. Vanuit dit gevoel van vertrouwen treed je de bevalling tegemoet. Gevoelens van onzekerheid en paniek zullen daardoor minder kans krijgen. 

Duur van de groepscursus zwangerschapsyoga:

Je bepaalt zelf hoeveel maanden je de zwangerschapsyoga volgt. Om alle technieken goed onder de knie te krijgen wordt geadviseerd om 3 maanden mee te draaien. Aan het eind van iedere maand vraagt de docente of je doorgaat met een volgende maand lessen. Het betreft een doorlopende zwangerschapscursus die je in principe tot aan de bevalling kunt blijven volgen. Iedere eerste week van de maand kunnen zwangere vrouwen aan de cursus starten.

groepscursus zwangerschapsyoga Capelle

Cursusinformatie groepscursus zwangerschapsyoga:

In de loop van de achtereenvolgende cursusmaanden geeft Ria (erkend gediplomeerd docente) informatie over zwangerschap en bevalling. Te denken valt aan:
– hoe vang je de ontsluitingsweeën op (oefeningen en ademtechnieken);
– hoe voorkom je paniek, angst, het gevoel de controle kwijt te raken;
– alles over de perstechniek;
De oefeningen en onderwerpen zullen regelmatig terugkeren. Op die manier breng je het denken tot rust en krijg je vertrouwen in de mogelijkheden van je lichaam.

Partnerles zwangerschapsyoga:

Bijna iedere maand bevat een partnerles. Veel partners krijgen bij het horen van ‘partnerles’ al de kriebels. “Moet ik echt gaan zitten tussen die zuchtende en puffende vrouwen?” Goed nieuws! Meepuffen en -zuchten doe je niet in de partnerles. Wat wordt geleerd is massage en een aantal praktische handgrepen waarmee de partner de zwangerschap van de vrouw kan verlichten. Natuurlijk ook tips hoe hij zijn vrouw tijdens de bevalling tot steun kan zijn. In de les zullen ook aangepaste yogaoefeningen worden gedaan om samen mee te oefenen en worden diverse ademtechnieken behandeld. Wees gerust… we blijven met beide benen op de grond en er is voldoende gelegenheid om te lachen :-).  In plaats van je partner kan je ook iemand anders meenemen (vriendin, moeder, zus etc.).

NB: Bij bovenstaande tekst zijn wij er (voor het gemak) van uit gegaan dat een man de partner van de vrouw is. Uiteraard kan dit ook een vrouw zijn.

Wij bieden de mogelijkheid om na afloop van de les met elkaar een kopje thee te drinken. Dit is niet verplicht.

De yogadocenten:

Yoga-Surya verzorgt bijna 25 jaar yogalessen en yogaworkshops voor particulieren en bij bedrijven. Ria is daarbij al ruim 14 jaar gespecialiseerd in zwangerschapsyoga en babymassagecursussen. Yoga-Surya heeft een eigen yogastudio in Capelle aan den IJssel. Vanuit Rotterdam Alexander, Ommoord, Nesselande en Nieuwerkerk aan den IJssel bedraagt de rijtijd naar de studio maximaal 10 minuten.

Routebeschrijving Yoga-Surya
Lesdata zwangerschapsyoga, 
Tarief 
Inschrijven
Sfeerimpressie van de yogastudio
Misschien ook interesse in babymassage Capelle aan den IJssel?