Mindfulness

In verband met de drukke werkzaamheden van Rob, heeft hij besloten om voorlopig geen Mindfulnesstraining te plannen. 

——————————

Definities van Mindfulness:

– aandachttraining;
– in het hier-en-nu aanwezig zijn;
– opmerkzaamheid zonder oordelen;
– acceptatie van dat wat er is.

In z’n normale toestand is het denken altijd druk en wisselen dagelijkse gedachten en emoties elkaar af, zonder dat wij hier grip op hebben. Mindfulness leert je onder andere meer sturing te geven aan jouw reacties op gebeurtenissen. Je herkent automatische denkpatronen en krijgt daardoor meer controle over het denken. Dit heeft onder andere tot gevolg dat je een ruimere zienswijze creëert voor wat betreft de dingen die je ‘overkomen’; zowel de prettige als de vervelende gebeurtenissen.

In een acht weken durende cursus met wekelijkse sessies van twee en een half uur wordt je gaandeweg duidelijk hoe je denken functioneert.

Mindfulness boekt goede resultaten bij mensen met (terugkerende) depressieve klachten, maar ook bij chronische pijn. De cursus is ook geschikt voor mensen die willen leren om op een accepterende manier om te gaan met de dagelijkse gebeurtenissen.

De docent:
Rob Bom. Sinds 1996 gediplomeerd yogadocent en medevennoot van Yoga-Surya. In het bezit van het certificaat ‘Trainer Mindfulness’ uitgegeven door ‘Mindfulness Rotterdam’.

Informatie over: lesdata, tarief en  inschrijven vind je bovenaan in de rechter kolom.