Ayurvedische massage

ayurvedische massageHet is bekend dat massage een heilzame werking heeft op het lichaam. Dit wordt onder meer veroorzaakt doordat massage het lichaam ondersteunt om afvalstoffen op een doeltreffende manier af te voeren. Op deze manier wordt het lichaam gereinigd en dit komt de algehele gezondheid ten goede. Tevens bevordert massage de bloedsomloop en de energiedoorstroming waardoor spierspanning wordt weggenomen en een gevoel van ontspanning ontstaat.
Een massage kan wonderen doen voor mensen met slaapproblemen of vermoeidheidsklachten en het bevordert een diepe en natuurlijke adembeweging.
De klassieke Indiase massage maakt deel uit van de Ayurveda, een preventieve geneeskunde. Een Ayurvedische massage is in beginsel dus niet therapeutisch bedoeld, maar preventief. Toch gebeurt het niet zelden dat de massage een therapeutisch effect heeft.
De massage is stevig en stimulerend en je dient meerdere keren van houding te veranderen. Het lichaam wordt beklopt en gekneed en er wordt gewerkt via drukpunten (marma’s). Wij masseren met originele Ayurvedische oliën. In verband met het specifieke neerleggen van de cliënt, vindt de massage plaats op de grond. De totale lichaamsmassage duurt drie kwartier tot een uur. Traditioneel worden in India mannen door mannen en vrouwen door vrouwen gemasseerd. Ook wij houden ons hieraan.

Heb je gezondheidsklachten en twijfel je of de massage iets voor je is, raadpleeg dan de behandelend (huis)arts.

Tarief Ayurvedische massage

Let op: de massage vindt plaats aan de IJsdans 32, 2907 AZ  Capelle aan den IJssel (ons privéadres).