Zwangerschapsyoga – Capelle aan den IJssel

zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een volwaardige vorm van yoga die aanstaande ouders een complete voorbereiding op de bevalling biedt. Je hoeft niet eerder aan yoga te hebben gedaan.

Via het inschrijfformulier kan je aangeven welke maand je wilt starten.  ->  inschrijven 

Vertrouwen:
Yoga gaat uit van de verbondenheid tussen lichaam en geest (bewustzijn). De bedoeling van zwangerschapsyoga is dat je vertrouwen krijgt in je eigen kunnen. Vanuit dit gevoel van vertrouwen treed je de bevalling tegemoet. Gevoelens van onzekerheid en paniek zullen daardoor minder kans krijgen.
Je bepaalt zelf hoeveel maanden je de zwangerschapsyoga volgt. Om alle technieken goed onder de knie te krijgen wordt geadviseerd om minimaal 2 maanden mee te draaien. Aan het eind van iedere maand vraagt de docente of je doorgaat met een volgende maand lessen. Het betreft een doorlopende cursus die je in principe tot aan de bevalling kunt blijven volgen. Iedere eerste week van de maand kunnen zwangere vrouwen instromen.

Cursusinformatie:
In de loop van de achtereenvolgende cursusmaanden geeft Ria (erkend gediplomeerd docente) informatie over zwangerschap en bevalling. Te denken valt aan:
– hoe vang je de ontsluitingsweeën op (oefeningen en ademtechnieken);
– hoe voorkom je paniek, angst, het gevoel de controle kwijt te raken;
– hoe om te gaan met het persen;
De oefeningen en onderwerpen zullen regelmatig terugkeren. Op die manier breng je het denken tot rust en krijg je vertrouwen in de mogelijkheden van je lichaam.

Partnerles: In de zorg voor zijn vrouw ontwikkelt de man zijn vaderschap. Bijna iedere maand bevat een partnerles. Veel partners krijgen bij het horen van ‘partnerles’ al de kriebels. “Moet ik echt gaan zitten tussen die zuchtende en puffende vrouwen??” Goed nieuws! Meepuffen en -zuchten doe je niet in de partnerles. Wat wel wordt geleerd is massage en een aantal praktische handgrepen waarmee de partner de zwangerschap van de vrouw kan verlichten. Natuurlijk ook tips hoe hij zijn vrouw tijdens de bevalling tot steun kan zijn. In de les zullen ook aangepaste yogaoefeningen worden gedaan om samen mee te oefenen en worden diverse ademtechnieken behandeld. Wees gerust… we blijven met beide benen op de grond en er is voldoende gelegenheid om te lachen :-).  In plaats van je partner kan je ook iemand anders meenemen (vriendin, moeder, zus etc.).
NB: Bij bovenstaande tekst zijn wij er (voor het gemak) van uit gegaan dat een man de partner van de vrouw is. Uiteraard kan dit ook een vrouw zijn.

Wij bieden de mogelijkheid om na afloop van de les met elkaar een kopje thee te drinken. Dit is niet verplicht.

Informatie over: lesdata, tarief, inschrijven
Misschien ook interesse in babymassage?