Yoga voor senioren

senioren yogatip1Yoga voor senioren (ouderenyoga):
Alleen deelnemers met de leeftijd 60 of hoger. Bij yoga voor senioren zijn de oefeningen lichter dan bij de reguliere yogalessen. Toch gaan wij uit van een redelijke beweeglijkheid. Voor het beoefenen van yoga is het nodig, dat uw gezondheid normale lichamelijke inspanningen toelaat. Bij twijfel kunt u uw huisarts raadplegen. Houd er rekening mee dat sommige oefeningen op de grond plaatsvinden. U dient dus ‘gemakkelijk’ zelf weer overeind te kunnen komen. Na de les is er gelegenheid om onder elkaar een kopje koffie of thee te drinken (niet verplicht).

Een lesuur is opgebouwd uit ongeveer 45 minuten staande, zittende en liggende oefeningen, gevolgd door een liggende ontspanning die 15 minuten duurt. In elke les komen oefeningen voor die voor iedereen haalbaar zijn. Een groep bestaat uit maximaal 12 cursisten. Bij verhindering kan de les (in overleg) in dezelfde week op een andere dag worden ingehaald (als er een vrije plaats is).

De erkend gediplomeerde docenten van Yoga-Surya – Rob en Ria – verzorgen al 20  jaar yogalessen en workshops voor particulieren en bij bedrijven. Zij hebben een eigen yogastudio in Capelle aan den IJssel. De Yoga-Surya docenten onderscheiden zich in een duidelijke manier van lesgeven, die de oosterse traditie respecteert, maar voor westerlingen toegankelijk is. Niet voor niets is hun motto ‘Oosterse wijsheid gebracht met westerse nuchterheid’.  ‘In onze lessen ontspan je lichaam en geest. Je beoefent diverse lichaamshoudingen, die je combineert met adem en concentratie’.

Docent:

Rob Bom (gediplomeerd docent met specialisatie  ‘yoga voor ouderen’)

Inschrijven:
Per 10 lessen. Om in te schrijven kunt u het inschrijfformulier Hatha yoga gebruiken. Bij de tijden ziet u de speciale 60+ lessen.

U kunt ook bellen: 010-4518823.

Tarief:
€ 99,00 voor 10 lessen.

Lesuur:
Woensdagmorgen 10.15 uur tot 11.15 uur
Donderdagmorgen: 10.00 uur tot 11.00 uur
In onze overige groepen plaatsen wij cursisten van alle leeftijden.

Meer informatie over yoga en lesuren en data : klik hier

Klik hier voor een sfeerimpressie van onze studio