Adembegeleiding

Ademtherapie door Yoga-Surya

Ademen… het gebeurt automatisch. Toch kan het voorkomen dat door emoties, vaak gepaard gaande met lichamelijke spanningen, het natuurlijk ademen wordt belemmerd. De volledige adem, waarmee je als kind bent geboren, wordt dan oppervlakkig en snel. Een oppervlakkige adem, waarin je alleen beweegt met de bovenste ribben, kan allerlei klachten met zich meebrengen. Klachten zoals bijvoorbeeld hyperventilatie. Voor mensen met dit soort specifieke klachten kan individuele adembegeleiding uitkomst bieden. Dit al dan niet in combinatie met de groepsgewijze yogalessen.

Tijdens adembegeleiding ben je samen met de docente (Ria). Je leert op welke manieren je de adem kan leren beheersen en ruimer maken. Met name in de geblokkeerde gebieden zal de adem worden gestimuleerd. Ook maak je kennis met ontspanningsmethoden.
Wanneer je regelmatig thuis oefent met het geleerde, zal de adem uiteindelijk weer ruim, diep en regelmatig zijn. Een rustige adem brengt stabiliteit, zowel in het lichaam als in het denken. Zo kom je meer in evenwicht, wat een grote invloed heeft op de kwaliteit van het leven.
Na een sessie krijgt de cursist twee á drie weken de gelegenheid om het geleerde in praktijk te brengen, waarna een nieuwe afspraak wordt gemaakt. Adembegeleiding wordt gegeven in drie sessies van circa een half uur.
Twijfel je of individuele adembegeleiding iets voor je is, raadpleeg dan de huisarts!
Adembegeleiding wordt gegeven (uitsluitend volgens afspraak) in de studio aan de Willem Marisrade of aan de IJsdans 32, Capelle aan den IJssel.

Aanmelden
Tarief adembegeleiding – ademtherapie